Christelijke Gemeente de Bron

Christelijke Gemeente de Bron

Kerkgenootschap | KvK nummer: 784 994 10 | RISN: 861 4267 33

Wat we geloven


De schepping

Wij geloven dat God alles heeft gemaakt in zes dagen. Het was allemaal goed. Hij maakte de mens in zijn evenbeeld. Dit geeft de mens fundamentele waarde, zet hem apart van de dierenwereld en geeft hem de capaciteit om God te kennen en een persoonlijke relatie met hem te hebben.

De zondeval

Wij geloven dat God wilde dat de mens in een liefdevolle relatie onder zijn heerschappij op deze aarde woonde. Helaas koos de mens om God ongehoorzaam te zijn. Dit verbrak de relatie met God. Het resultaat was dat de mens sterfelijk werd, net zoals een prachtige snijbloem dood gaat op het moment dat de verbinding met de wortel is verbroken. Omdat God heilig en rechtvaardig is, moet hij onze ongehoorzaamheid berechten. Het gevolg is dat ieder mens onder zijn oordeel staat. Er is geen uitzondering.

Het kruis

Wij geloven dat God de wereld echter zo lief had dat hij bereid was zelf mens te worden. In de persoon van Jezus leefde hij het volmaakte leven van gehoorzaamheid dat wij niet kunnen leven. Daarna stierf hij aan een kruis en onderging het oordeel dat ons toekomt. Zijn opstanding uit de dood is Gods bevestiging dat hij het offer van Jezus voor ons aanvaardde.

Gods aanbod

Wij geloven dat God nu ieder mens vergeving aanbiedt op basis van wat Jezus voor ons gedaan heeft. Je kan de hemel niet verdienen door een ‘goed’ leven te leiden, anders gaat de eer naar jou toe in plaats van naar God zelf. Ook de doop of een kerklidmaatschap bieden geen toegang tot God. God vraagt simpelweg dat je in Jezus gelooft. Dat betekent in feite dat je op hem vertrouwt om door God geaccepteerd te worden.

De wedergeboorte

Wij geloven dat je je vertrouwen in Jezus plaatst wanneer je tot God bidt, toegeeft dat je ongehoorzaam bent geweest en voor zijn vergeving vraagt. Op dat moment geeft God je een nieuw hart dat aan hem gehoorzaam wil zijn. Het is het moment van wedergeboorte. Hij komt in je wonen door zijn Geest. Die geeft je de kracht om Jezus te volgen. Omdat je weer verbonden bent met de ‘wortel’ begin je geestelijk te groeien en de vruchten van de Geest (zoals liefde, vreugde, en vrede) in je leven te dragen.

De doop

Wij geloven dat je door de doop (ofwel onderdompeling) openlijk laat zien dat je oude leven voorbij is (het ondergaan) en dat je een nieuw leven met Jezus begint (het opkomen). Het is een beeld van de dood en opstanding van Jezus. De doop zelf voegt niets toe aan de wedergeboorte. Je kunt het vergelijken met een trouwring. Het aandoen van een trouwring bepaalt niet dat je getrouwd bent. Het laat alleen maar zien dat je het jawoord hebt gegeven.

De toekomst

Wij geloven dat je als christen deel uit maakt van Gods koninkrijk op deze aarde. Gods heerschappij is momenteel alleen zichtbaar in de levens van christenen en de christelijke gemeenschappen die zij samen vormen op deze wereld. Maar eens zal Jezus voor de tweede keer naar de aarde komen. Niet weer als een baby in een kribbe, maar als een volwaardig koning. Hij zal de hele wereld zijn koninkrijk maken en afrekenen met alle ongerechtigheid en al het leed waar mensen nu nog onder lijden. De aarde zal dan weer precies zo zijn als het begonnen was: goed! Zo zal God al het kwaad dat de mens heeft aangericht ongedaan maken en mogen diegenen die in Jezus geloofd hebben voor eeuwig bij hem zijn.Contact


06 833 433 44

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kerkgenootschap
Christelijke Gemeente de Bron

Rabobank: NL66 RABO 0357 8822 10

Locatie


Bernadettelaan 78A
6374 BG, Landgraaf

Diensten


ZONDAG

Eredienst14:00-15:30

 
     
Forgot Login?